Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Pewnie. - przetarłam twarz. - Wybacz, ale muszę sprawdzić co u Lucy. - przeszłam do pokoju obok i wzięłam małą na ręce.
"JEŚLI NIE MASZ DO POWIEDZENIA NICZEGO MIŁEGO, MILCZ."
Nie mogłem teraz wyjść, ale musiałem. Zostanie tutaj jeszcze jedną sekundę dłużej powodowało dziwny ból, którego wcześniej nie odczuwałem. Oparłem się o ścianę, waląc w nią kilka razy głową.
- Nie tak miało być - mruknąłem. Mogłem być zły tylko na siebie. Kogo miałem winić, ją? Za to, że zobaczyła światełko w tunelu i postanowiła skorzystać? Cholera, to było nie mądre. Lepiej by się skończyło moją śmiercią u Mahomeda niż życie z wiecznym poczuciem winy.
I don’t want to be the one
The battles always choose
Cause inside I realize
That I’m the one confused
Wróciłam do Casimira z Lucy na rękach. Jeszcze mi ścianę chce rozwalić, super...
- Chcesz coś do jedzenia albo picia? - spytałam jakby nic się nie stało, ale tak naprawdę byłam załamana. Akurat jak wszystko zaczęło się układać...
- Nie, dzięki. - Pokręciłem głową. Przeniosłem wzrok na dziecko na jej rękach, nieznacznie się uśmiechając, ale trwało to tylko sekundę. - Jeszcze raz przepraszam, powinienem pójść. - Westchnąłem głębiej, idąc w stronę drzwi.
Cause inside I realize
- Nic się nie stało Cas. - podeszłam do drzwi i otworzyłam je jedną ręką.
- Przestań to sobie wmawiać, Ester. - Byłem zmęczony. Zmęczony tym wszystkim. - Wrócimy do tego jeszcze. Daj mi kilka dni - poprosiłem, spuszczając wzrok ponownie na jej dziecko. Zaraz po tym wyszedłem z myslay, że zachowałem się jak śmieć.
Cause inside I realize
Otworzyłam drzwi mieszkania i weszłam do środka.
- Chris, wróciłam. Dziękuje, że zająłeś się Lucy. Mam nadzieję, że nie dała ci popalić - uśmiechnęłam się
Wyszedłem z pokoiku Lucy trzymając dziecko na rękach.
- Niee, była bardzo grzeczna. Jak się czujesz? Może usiądź. Powinnaś odpoczywać Ester.
Początek miłości to czas udawania, że wszystko, co ludzkie, jest nam obce.
Podeszłam do Christiana i wzięłam od niego Lucy.
- Taaa powinnam odpoczywać. Czy ty nie mówiłeś mi czasami, że będziesz musiał iść do firmy?
- Tak, miałem iść, ale firma może poczekać. Posiedzę trochę z tobą. Daj położę Lucy. - Podszedłem do dziewczyny. Nie mogłem jej zostawić samej. Musiałem jej pomóc.
- Po prostu chcę być sama Chris. Chcę być sama. Mógłbyś mnie zostawić samą z Lucy? Proszę. Nie wiem idź do sekty, firmy, gdziekolwiek... - poszłam odłożyć Lucy do łóżeczka. Czy on chociaż raz może zrobić to o co go proszę...
- Dobrze, jak już będziesz miała dość samotności to znasz mój numer. - Wziąłem kurtkę i wyszedłem z jej mieszkania. O co jej chodziło? Nigdy się tak nie zachowywała. Nie ważne... Gdzie teraz iść?
Chyba byłem zbyt determinowany, choć może nazywało się to głupotą? Nieważne. Włożyłem dłonie w kieszenie, uprzednio pukając do drzwi jej mieszkania.
Cause inside I realize
Otworzyłam drzwi mówiąc coś do Chrisa. I zobaczyłam Casimira, czyżby już wszystko przemyślał?
- Cześć. Proszę, wejdź. - odsunęłam się na bok - Przemyślałeś już wszystko Cas?
Pokiwałem głową, wchodząc do środka.
- Owszem, musimy... - I wtedy go zobaczyłem. Stał tam i posyłał mi wyzywające spojrzenia, jak nigdy nic. Czemu byłem zły? - Kto to jest? - Zwróciłem się do Ester z pytającym wzrokiem.
Cause inside I realize
- Przyjaciel, mieszka tu na razie i mam nadzieję, że jak najszybciej znajdzie jakieś mieszkanie. - wzięłam głęboki oddech. - Możesz nas zostawić samych, Chris? - zapytałam go. Podeszłam do kanapy czekając aż mężczyzna podniesie się i wyjdzie z mieszkania.
- Nie mam zamiaru zostawiać cię z nim samym po tym wszystkim. - Podniosłem się z kanapy i spojrzałem na dziewczynę.
- Zawsze mogę ci pomóc, koleś - odparłem tym samym prowokującym tonem co on. Przyjaciel? Jak dużo wiedział o mojej relacji z Ester? Skrzyżowałem ramiona, wyzywająco na niego patrząc. No dalej, pokaż jaki jesteś śmiały.
Cause inside I realize
- Po prostu zrób to co ci mówię. Świetnie dam sobie radę bez twojej zasranej pomocy. Wyjdź! - krzyknęłam. Miałam dość, że ciągle wtrącał się w nie swoje sprawy...
- Ester... - dziewczyna przewróciła oczami. - Ten facet cię krzywdzi, nie widzisz tego? Ale okey chcesz żebym wyszedł, proszę bardzo. - wyszedłem trzaskając drzwiami.
Ostatnio edytowany przez Christian Carver (2017-08-23 16:11:43)
Odwróciłem się z niedowierzaniem wymalowanym na twarzy.
- Co to do diabła było? - rzuciłem w stronę Ester. - Twój przyjaciel, tak? Wyglądał na kogoś więcej. O tak, zdecydowanie. - Prychnąłem, kierując się w stronę salonu.
Cause inside I realize
- Tylko przyjaciel. Oby chciał coś więcej, ale sam widzisz jak się zachowuje. Szczerze mówiąc mam już dość a jest tu od paru dni... Nie ważne. Chcesz coś do picia? - odetchnęłam z ulgą... Chris ostatnio przegina...
- Nie możesz powiedzieć, by po prostu spadał? - Oparłem się o bok kanapy, lustrując ją wzrokiem. - Wyglądasz strasznie, odpoczywałaś ostatnio? Powinnaś odpocząć. Definitywnie i to natychmiast. Przyszedłem z zamiarem rozmowy, ale nie, odpada - stwierdziłem poważnie. - Ten koleś dał ci w ogóle spać? - Skrzywiłem się na samą myśl o tym. - Wnioskując z jego słów, wie o ciąży, nie mylę się, prawda? - Uniosłem brew.
Cause inside I realize
- Tak wie, ale jest idiotą i nawet nie ogarnia tego. - pokręciłam głową - Spać nie daje mi Lucy. Wcale nie jest taka słodziutka jak się wydaje. Przejdź do rzeczy zanim znowu nie zacznie płakać. - uśmiechnęłam się
Uniosłem dłoń w górę, chcąc zaprotestować, ale ostatecznie opuściłem ją z cichym westchnieniem.
- Po prostu chciałem ci powiedzieć, że mimo wszystko co się między wydarzyło i cokolwiek się wydarzy, to dziecko ma prawo żyć. Więc proszę cię tylko o jedno, urodź nasze dziecko. Wszystko przemyślałem. - Potarłem się niezręcznie po karku. Twoja ostatnia rodzina skończyła martwa. Jesteś pewien, co robisz? - Może nie będziemy idealną rodziną, ale nie chciałbym aby ono cierpiało przez nas. Ma prawo żyć, a ja postaram się zrobić wszystko, aby tak się stało - mruknąłem i spojrzałem na nią z jakby nadzieją?
Cause inside I realize