Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna
-Twoja matka mogła dokonać aborcji.
- Też żałuję, że tego nie zrobiła - odparłam, chowając głęboko w sobie ból jaki zadały mi te słowa.
Nie wszystkie koszmary kończą się tuż po obudzeniu...
Stiles od zawsze miał rację. Niepotrzebnie wymyśliłam sobie kogoś, kto i tak nigdy nie istniał.
-Zawsze możesz sama się zabić.-Prychnalem.
- Dobra myśl - bąknęłam. - Wykorzystam ją kiedyś - dodałam i schyliłam się aby szybko przemknąć pod jego ramieniem, jednak jego palce zacisnęły się na moim ramieniu i wbiły w skórę. Jęknęłam, bo to był ten pieprzony zwichnięty bark, który nadal nieco bolał przy większym wysiłku. Automatycznie uniosłam dłonie aby odciągnąć jego dłoń.
Stiles od zawsze miał rację. Niepotrzebnie wymyśliłam sobie kogoś, kto i tak nigdy nie istniał.
-Mój dom jest w drugą stronę Addy..
- A mój tam! Naważyłeś sobie piwa, to teraz sam je wypij. Człowieku! Dobra, słaby ze mnie ninja, fakt. Ale weź się ogarnij! Puść mnie w końcu! Ja i tak ci w niczym nie pomogę, nie mam zamiaru dotykać twoich rzeczy. Nie chce już na ciebie patrzeć - wydusiłam z siebie, totalnie wyprowadzona z równowagi. Zaczęłam żałować, że nie było ze mną Stilesa.
-Nie zostawię Cię dopóki nie posprzątasz.
- Jak dziecko. Tupnij jeszcze nogą - zakpiłam.
-To ty zachowujesz się jak dziecko Adelaide.
Wzruszyłam ramionami.
- Bo mogę, przecież nim jestem, no nie? - stwierdziłam z ironią. Byłam zmęczona i naprawdę miałam już dość. Chciałam iść nad wodospad, albo po prostu do domu... Umyć się i w świętym spokoju położyć.
-Nie jesteś.-Pociagnalem ja za ramię w stronę domu.
Mięśnie bolały mnie od szybkiego i gwałtownego biegu, tak samo jak rozcięta stopa i duże zadrapanie na lewej ręce ciągnące się od nadgarstka prawie po łokieć.
Więc po prostu dałam się mu ciągnąć z powrotem do drabinki. Ale nic więcej nie mógł ze mną zrobić. Stanęłam przodem do drabiny, a bokiem do Aleksa i tępo patrzyłam na szczebelki. Nie mógł mnie zmusić abym po niej weszła... Prawda?
Podnioslem ja i dałem na drabinki.
-Wchodź, chyba ze mam ci pomóc.
Złapałam się drabiny i spojrzałam w dół na Aleksa.
- Będziesz mnie dźgał w tyłek? - zapytałam zniesmaczona i powoli przełożyłam skaleczoną stopę na niższy szczebel.
-Jeżeli nie pójdziesz posłusznie do góry to tak.-Patrzyłem z dołu na dziewczynę.
Zatrzymałam się i popatrzyłam na niego nieufnie.
- Tylko spróbuj to wydrapie ci oczy - ostrzegłam ostro, nie ruszając się z miejsca.
Przewrocilem oczami.
-Ruszaj się.
Taaa, chyba chciałam go sprawdzić. To chyba nie był dobry pomysł, ale nadal stałam w miejscu, bez najmniejszej nadziei na to, że w ogóle pójdę w górę.
No bez jaj. Nie będę sprzątać.
Wyjalem mały nożyk z kieszeni spodni i przejechałem po jej plachach.
-Wchodź na górę.
Automatycznie przycisnęłam ciało do drabiny aby uniknąć ostrza i wygięłam plecy jak kot. Pomimo moich starań poczułam pieczenie w kilku miejscach na linii kręgosłupa, gdzie nóż wbił się mocniej rozcinając koszulkę i skórę.
- PIEPRZONY PSYCHOL - warknęłam i najszybciej jak umiałam wlazłam na górę. Aleks ruszył za mną. Pobiegłam przez mostek z myślą, że przecież musi tu być pieprzone drugie zejście i jak to możliwe, że z dołu go nie widziałam?!
-Jak szukasz drugiego zejścia to musisz iść do mojego pokoju..-Pokrecilem głową.
Zatrzymałam się przed drzwiami i obróciłam w jego stronę. Szczerze mówiąc teraz zaczęłam się bać, od dawna się nie bałam, więc dziwnie się z tym czułam. Poruszyłam niespokojnie ramionami.
- Dzięki, nie musisz mnie odprowadzać do wyjścia - powiedziałam ironicznie i z lekką paniką.
-Posprzataj i możesz wrócić do domu.-Popchnalem ją do środka. Zamknąłem za sobą drzwi na klucz. Uważając na farbę oraz ubrania, usiadłem na kanapie i wziąłem laptopa. Zacząłem montować filmik na yt.
- Serio? - parsknęłam. - Nie będę sprzątać. Czy ty nie czaisz, że to jest śmieszne? Ciebie te bawi? Masz dziwne poczucie humoru - parsknęłam i usiadłam pod ścianą. Popatrzyłam na swoją umazaną od farby stopę.
-To będziesz tu siedzieć.-Wzruszylem ramionami, nie patrząc na nią.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna