Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Przetarłem palcami oczy.
- Mi odpierdala? Powiedziała laska ze sznurem w dłoni - syknąłem. - A ty - wskazałem na Deana - przesadzasz. - Tak się nie zachowuje przyjaciel, ani rodzina! Powinniście mi dać w spokoju odejść, chciałbym to wszystko sam przemyśleć, a wy nie możecie mieć nic przeciwko. Nie jesteście moim ojcem ani matką - warknąłem.
- To idź myśleć gdzieś, gdzie się nie zabijesz! - odkrzyknąłem do niego. - Nikomu nie jest łatwo. Każdy z nas ma problemy, ale nie musisz nas odgradzać, Stiles! To takie trudne?! - Spojrzałem na niego z zaciśniętymi nadgarstkami. - Nikt nie jest tutaj normalny. Ogarnij się, spróbuj się ogarnąć.
Son of a bitch wyraża wszystko
- Nie, to nie jest odgradzanie. Całe szesnaście lat przebywałem z tobą w czterech ścianach, żaliłem się ze wszystkiego, ale teraz nadszedł czas, abym wreszcie pobył sam na sam. Każdy tego potrzebuje kiedyś, wiesz? To nie jest proste, i nawet sobie nie myśl, żebym miał myśli samobójcze przez tego debila. - Prychnąłem. - Nie zasłużył na to.
Przechodziłam akurat usłyszałam głos Stilesa. Postanowiłam podejść bliżej.
- Co wy robicie? Czy wy powariowaliście?
“I’ve been looking for you my whole damn life.”
- Boże, Stiles! - zaczęłam sfrustrowana. - Teraz to ty zachowujesz się jak egoista, ogarnij dupe. Wolę jak jesteś nudziarzem, bo przynajmniej piana nie cieknie ci z twarzy - ciągnęła dalej, wywracając oczami. - Zauważyłeś, że jestem w dosyć podobnej sytuacji? Ja pierdole, Dana zrób coś z nim - jeknęłam na koniec, patrząc w bok.
Nie wszystkie koszmary kończą się tuż po obudzeniu...
Stiles od zawsze miał rację. Niepotrzebnie wymyśliłam sobie kogoś, kto i tak nigdy nie istniał.
Tatuś jest idiotą. Wywróciłam oczami, kiedy nasuwały mi się kolejne myśli. Jednak na mojej drodze stała pewna irytująca, blond osóbka.
- Lucy - wypowiedziałam jej imię z czystym obrzydzeniem. - Czy łaskawie mogłabyś się nie wpierdalać do ich dramy? Reszta ma swoje problemy, a ty jesteś akurat moim, więc... spadaj.
- Kurwa, mam dość. Porozmawiamy, jak przestaniecie wpierdalać się w czyjeś życie. W chwili obecnej żegnam. - Zasalutowałem im, odwróciłem się i odszedłem. Pojawiła się Lucy, niech się nią zajmą.
Wszystko było takie dziwne. Te święta były tragedią samą w sobie. Tu Stiles i Casimir, dochodzi Adelaide, tam Rowena i Lucy...
- Dobra, jeśli tak bardzo chcesz spokoju to proszę bardzo. Widzimy się później w domku - powiedziałem zirytowany. - Ad, zajrzymy do niego później - powiedziałem znacznie ciszej.
A może czasem trzeba odpuścić?
- Możesz się odpieprzyć ode mnie? Nic ci nie zrobiłam, ale w sumie moger zaraz coś ci zrobić. - warknełam
Kiedy usłyszałam poruszenie przy stole zatrzymałam się i odwróciłam w stronę stołu. Widząc jak kilka osób odchodzi od stołu wyrwałam dłoń z uścisku Alexa i postanowiłam sprawdzić co się dzieje. Podeszłam powoli do stołu. Zobaczyłam mężczyznę i kobietę, których nigdy wcześniej nie widziałam.cktu się dzieje?
"You have no life, just this endless obsession."
- Ty mi? - Parsknęłam ironicznie. - Twoja matka nie byłaby zadowolona. Och, a nie, zapomniałam. Sama nie jest dobrym przykładem. Każdy dzieciak z kim innym.. - udałam przykrość.
Dopiero teraz ogarnęłam jak bardzo trzesą mi się dłonie.
Spojrzałam z wyrzutem na Deana.
- Wiedziałeś o tym? I stąd to całe gadanie, że twój tatuś szykuje niespodziankę?! To ja bym już wolała ten sznur - warknęłam i założyłam plecak na jedno ramię. Ruszyłam do przodu, nie chciałam patrzeć na tego palanta.
Stiles od zawsze miał rację. Niepotrzebnie wymyśliłam sobie kogoś, kto i tak nigdy nie istniał.
- Za to mój ojciec nie znecał się na ludźmi i ich nie zabijał. Zwłaszcza swoich przyjaciół, którzy uważali go za jakiegoś Boga. - parsknęłam. - Stiles wszystko okey?
Pobiegłem za nią, próbując ją zatrzymać.
- Żartujesz sobie? - Spojrzałem na nią zszokowany. - O niczym nie miałem pojęcia. Nigdy mi niczego nie wyjawia! - powiedziałem całkowicie wytrącony z równowagi. - Powiedział, że w tym roku będzie inaczej. Miało być lepiej. LEPIEJ. - Ostatnie słowo wydarło się ze mnie.
Całe, nabuzowane emocjami.
- Myślisz, że on cię słucha, wariatko? - Uderzyłam ją palcami w czoło. - Daj mu łaskawie spokój i nie dopierdalaj się do swoich spraw, a może przestaniesz lądować w wodzie. - Uśmiechnęłam się i znów popchnęłam ją wprost na koniec klifu. - Ups.
Wyrywałam się, kiedy udało mu się złapać mnie za nadgarstek i pchnęłam go mocno - odruch. Kiedy już stanęłam kawałek od niego, spojrzałam na Deana, nadal z wyrzutem choć trochę uspokoiły mnie jego słowa.
- Chyba coś bie pykło - warknęłam. - Boże, to gorsze niż martwy ojciec. Moja matka właśnie zobaczyła ducha! W takich chwilach zaczynam żałować, że mnie jednak nie wydrapała jak bym na to czas - bąknęłam, krzyżując ramiona. Spojrzałam w bok, nie chcąc patrzeć na chłopaka.
- Jesteś nie normalna! Widać że jesteś córką Hansa! - odbiegłam od krawędzi. - Przykro mi ale muszę przerwać to cudowne ukazanie jak bardzo tępą osobą jesteś. Żegnam! - odwricilam się i poszłam w stronę swojego domu
- Może przestańcie najpierw mnie obwiniać o czyny Hansa?! To jest nienormalne! Nie mam na niego wpływu, nie rozumiesz?! - To był jakiś absurd.
W jednej chwili, przez przyjazd tego debila na wyspę, wszystko się popsuło.
- Czas spróbować żyć swoim życiem, Adelaide. - Zacisnąłem wargi.
- Jeśli moja matka nie zapije się w najbliższe 24 godziny... - Zaczęłam mówić ale przerwałam zaciskając zęby. Rozejrzałam się dookoła, a potem spojrzałam na Deana. - Co to ma niby znaczyć? Swoim życiem?! Powiedz mi proszę jakim życiem, najpierw trzeba je mieć - krzyknęłam sfrustrowana. Zwiesiłam ramiona, a przynajmniej próbowałam bo cała byłam spięta.
- Zrozum wreszcie to, że nie mamy wpływu na rodziców! - krzyknąłem do niej. - Nie uratujesz swojej matki tak jak ja nie uratuję ojca, rozumiesz?! - I wtedy zrozumiałem jaki błąd popełniłem. Ostatni raz podniosłem na nią wzrok i odszedłem. - Nieważne. To wszystko jest w ogóle nieważne. Idź i rób co chcesz - mówiłem pod nosem i sam odszedłem od niej, jak tchórz.
Patrzyłam na niego oniemiała.
- Kurde - warknęłam pod nosem. - WILLIAMS! - zawołałam za nim. - Nie musimy nikogo ratować, uratujmy siebie! - dodałam, zaciskając usta i patrząc na jego plecy.
W jej słowach było coś w rodzaju nadziei. Nadziei, którą właśnie dziś utraciliśmy. Na krótką chwilę się zatrzymałem.
- Jak wreszcie coś wymyślimy - mruknąłem. - Zobaczymy się później.
Kiwnęłam głową.
- Wszyscy musimy ochronąć - bąknęłam. - Przyjdę do was wieczorem - oznajmiłam i szybkim krokiem odeszłam.
Przyszedłem spóźniony na wigilię. Rozejrzalem się szukając mojej siostry.
Tak, widziałam twoje spojrzenie, Hans. Uważałeś nas za szkodniki i czysty plebs. Postanowiłam wyjść z tej całej masakry, ale wpadłam na Tobiasa.
- Nie radzę wchodzić - mruknęłam. - W tym roku szykuje się krzesło ze sznurem dla nas. Szczęśliwy?
Ostatnio edytowany przez Sydney Williams (2017-12-23 19:24:38)
You think you're funny, I think i'm adorable