Na początku jest zabawa, miłość, wolność! Dopiero później dowiadujesz się w jakiej tajemnicy się znajdujesz...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Dziękuję- powiedziałam wciaż siedząc na podłodze- Jak tam bękart?- wskazałam kubkiem na jej wystający brzuch.
We are granddaughters of all the witches you weren't able to burn
- Dobrze. Mam do ciebie pytanie. - uśmiechnęłam się szeroko - Chciałabyś zostać jej matką chrzestną?
"JEŚLI NIE MASZ DO POWIEDZENIA NICZEGO MIŁEGO, MILCZ."
Zaskoczyła mnie tym pytaniem. Ścisnęłam wargi i przez chwilę wpatrywałam się w herbatę lekko kiwając głową.
- Jeżeli chcesz, tylko musisz wiedzieć, że ja i ten na górze- wskazałam palcem w sufit- już dawno nam nie po drodze.
- Oo super! Będziesz świetną matką chrzestną! - uśmiechnęłam się i upiłam trochę herbaty
- A podjęłaś już decyzję, kto zostanie ojcem chrzestnym?- wzięłam głęboki łyk.
- Nie do końca. Zastanawiam się miedzy Arwellem, a Casimirem. - założyłam włosy za ucho
Zakrztusiłam się tak, że herbata aż mi trysnęła nosem, jednocześnie wypluwając ją robiac mgiełkę.
- Doprawdy, em... Tak. Przepraszam.
- Jednak wydaję mi się, że Arwell będzie lepszy na ojca chrzestnego. Nie sądzisz? - ciekawe czy znowu wypluje tą herbatę. Było by zabawnie, zwłaszcza dla tej osoby co będzie tą podłogę myć
Z obrzydzeniem wypuściłam herbatę z powrotem do kubka robiąc minę, jakby w jednej chwili stała się kompletnie ochydna. Zupelnie jak wizja stania z Arwellem godzinę w kościele pod ołtarzem.
- Mówiąc obiektywnie to tak, bądźmy szczere, Pan C jest powiedzmy... Hm... Jeszcze mało dojrzały w tych sprawach, a ten drugi- skrzywiłam się- ma dobre podejście do dzieci, więc, nie wierzę, ze to powiem, ale tak. - muszę sobie znaleźć jakieś nowe hobby z dala od tego wariatkowa.
Upiłam herbatę
- To młoda ma już wybranych rodziców chrzestnych. - Wyobraziłam sobie Charlotte i Arwella stojących przed ołtarzem. Jak się nie zabiją to będzie cud. Gorzej jak Elise przyjdzie na tą uroczystość wtedy to ona mnie zabiję.
- Tak btw to za ile masz termin? Dostałam urlop i wiesz, jakoś trzeba zaplanowac.
- Za 5 miesięcy. Trochę wcześnie na rozmowę o byciu chrzestnym ale wolałam to załatwić wcześniej. - uśmiechnęłam się i odłożyłam pusty kubek na stole.
- Przezorny zawsze ubezpieczony.
- Będę musiała się zbierać. Mam jeszcze sporo rzeczy do zrobienia. - podeszłam do zlewu i umyłam swój kubek.
- Nie będę cię zatrzymywać. Jakby nie było, ja też muszę już iść- powiedziałam lekko otępiałym głosem. Wyrzuciłam fusy do kosza i na chama opłukałam tylko kubek i postawiła m go do góry dnem w zlewie. - Muszę już iść, nie wiem kiedy dokładniemwrócę, wiec jak coś to dzwoń. Na razie- szybkim krokiem wyszłam zabierając swój kubek.
Co Hans robił na najwyższym piętrze Siedziby? Nieważne. Musiałem z nim porozmawiać, byłem pewien swojej decyzji. Ścisnąłem mocniej papiery w dłoni i wtedy go zauważyłem. Stał o kolumnę i patrzył przed siebie.
- Musimy porozmawiać - rzuciłem.
I don’t want to be the one
The battles always choose
Cause inside I realize
That I’m the one confused
- Nie, nie mam ci tego za złe, że próbowałeś mnie zabić, Castiel - powiedziałem, nie zwracając na niego uwagi i dopalając papierosa.
Hello Darkness My Old Friend...
- Nie chcę do tego wracać - mruknąłem i podszedłem bliżej niego. - Odchodzę, Hans. Nie na tydzień, nie na miesiąc. Odchodzę na zawsze. - Wcisnąłem mu w dłoń papiery o moim odejściu. - Nie zamierzam dłużej znosić twojej tyrani. To koniec.
Cause inside I realize
Uniosłem brwi i spojrzałem na niego. Takim... zwykłym wzrokiem.
- Wiesz, że to niemożliwe. Odkąd dołączyłeś, nie było - zauważyłem, wyrzucając przez balkon niedopałek.
- Twoje zasady przestały istnieć już dawno temu, Hans. - Uniosłem głos. - To nie była prośba. Nie chciałem odchodzić bez pożegnania. Skończyłem z Legami Liberta raz na zawsze - powiedziałem dobitniej.
Cause inside I realize
- Jak chcesz. - Wzruszyłem ramionami. - Od tego się nie wydostaniesz. Wiesz co za tym czeka, znasz zasady. - Naprawdę? Serio o tym myślisz?
- Wiesz co, mam cię dość, Hans. - Wyrwałem ten papier i przerwałem go na pół. - Spokojnie, i tak byś tego nie przeczytał, pieprzony egoisto. Odchodzę i mnie nie powstrzymasz.
Cause inside I realize
- Obawiam się, że...
- ALLAHU AKBAR.
- Idioci - mruknąłem, ale jednak... coś było niepokojącego.
Coś usłyszałem.
- Dokończymy tę rozmowę kiedy indziej.
- Nie, nie będzie innego razu - warknąłem i chciałem dopowiedzieć coś więcej, gdy nagle rozbrzmiał huk. Duży huk. Wyczułem zapach spalenizny, a kolumny zaczęły lecieć, jedna po drugiej wprost na Hansa. Na tego idiotę Hansa. A on tam stał i się przyglądał. Popieprzyło go?! Złość w jednej chwili wyparowała, a na jej miejscu pojawił się strach. - Hans! - wrzasnąłem, ale ten się nie poruszył. Kolumna była coraz bliżej, zaraz go zmiażdży. Umrze. - Cholera, Hans!
Cause inside I realize
Chłopak rzucił się przede mnie. Jeb się Mohamed. Wszystko mógłbym powiedzieć, że działo się w spowolnionym tempie. I to jego trafiła kolumna. Czy coś się w tobie zmieniło Hans?
- Cholera, Cas - prawie, że krzyknąłem, gdy kolejne częsci budynku zaczęły spadać.
Były tylko huki. Nawet nie zorientowałem się, gdy próbowałem coś robić, próbować podnieść. Wiesz jakie będzie zakończenie.